Vilket led extraljus ska man välja?

Att välja rätt belysning till sin bil är faktiskt inte så enkelt som det låter. Man behöver ta hänsyn till flera saker som i slutändan kan påverka valet av extraljus. Utbudet har aldrig tidigare varit så stort som nu och nya märken har på kort tid etablerat sig som premiumbelysning, vilket inte alltid stämmer överens med verkligheten.

Det är viktigt att ett led extraljus är e-godkänt för att kunna användas i andra länder än Sverige. I vissa delar av Europa är man väldigt strikt med lagar och regler även om det fortsättningsvis inte har någon större påverkan för oss svenska bilförare. Tänk också på att lampan bör vara utrustad med EMC-avstörningsskydd för att inte radio och annan elektronik ska påverkas av extraljuset.

Det finns många butiker på nätet som erbjuder bra produkter med hög kvalitet, och Ljusgiganten.se är en leverantör som jag kan rekommendera. Utbudet är stort och leveranstiderna på både led extraljus och ficklampor (som jag handlade vid ett tillfälle) är relativt korta. Tänk på att välja en lampa som lyser tillräckligt långt och samtidigt ger en bra spridning. En lampa med combo-ljusbild fungerar bra både på raksträckor och kurviga landsvägar.

View Post

Vi rekommenderar två varumärken för led konvertering

Vad bör man välja egentligen, denna fråga plågar ständigt oss bilförare, i alla fall någon gång i livet. Vare sig det är val av bil eller belysning så kommer den upp på bordet med jämna mellanrum, inte sant? Idag tänkte jag skriva lite kort om led konvertering och vad som egentligen gäller om man vill ha god belysning som ökar körsäkerheten rejält.

Mitt första tips är att undvika alla produkter som du inte känner till varumärket på. De flesta återförsäljarna säljer importerad led konvertering som oftast håller låg kvalitet eller som går sönder efter ca 9-12 månader. Det är inte värt besväret helt enkelt då du har kända produkter på marknaden som inte kostar skjortan. För den som vill ha premium belysning så rekommenderar jag IPF eller Oledone som är väletablerade varumärken inom fordonsbelysning och led kit. IPF tillverkas i Japan och är dubbelt så dyrare än kinesiska Oledone som också ger en hög prestanda per watt. Om du vill veta mer om skillnaderna mellan ipf och oledone så rekommenderar jag att du besöker ledkonvertering.se.

Oledone kostar ungefär hälften så mycket och riktar sig till prisbenägna kunder som ändå inte vill tänja på kvalitén i för stor utsträckning. Det är viktigt att notera att båda varumärkena erbjuder ett fruktansvärt bra ljus och därför är det inte värt att välja ett led kit endast för att spara några hundralappar. Undvik alltså att göra det misstaget även om dioderna är Philips eller Cree, märket spelar en avgörande roll om du vill vara säker på att du får god kvalitet!

Om du vill veta mer om fordonsbelysning eller ljusramper så vill jag rekommendera följande webbplats, ljusramp.nu. Här hittar du utförlig information om ramper, varumärken och manualer kring montering m.m.

View Post

Industribelysning drar störst nytta av LED

Det talas om led inom många olika områden, både i offentliga miljöer, sportarenor och industrier har led lampan skört stora framgångar. Den sistnämnda av de tre är troligtvis den stora vinnaren när det gäller att kunna dra fördel av led-teknikens positiva egenskaper, vilket naturligtvis är energiförbrukningen. Industribelysning som övergått från halogen till led har visat sig reducera kostnaderna markant, ibland uppemot flera hundra procent om man tar hänsyn till TCO, vilket betyder total cost of ownership. Vad många skeptiker glömmer bort är att det inte enbart handlar om elkostnaden utan även om installation och underhåll. LED-lampor har en lång livslängd som pendlar mellan 20.000 till 50.000 timmar. Detta gör LED-armaturer och LED-ljuskällor i princip underhållsfria med tanke på att livslängden är ungefär 10 ggr längre än halogen lampor. Detta är alltså viktiga faktorer som många inte tänker på överhuvudtaget.

Svealight erbjuder marknadens längsta garanti för LED-belysning

Den svenska distributören Svealight.se är ett av få företag som erbjuder garantier som sträcker sig över fem år. Till exempel kan du hitta LED-lysrör från finska tillverkaren Valtavalo, vars modell G4 klarar 125.000 drifttimmar. Det är väldigt imponerande jämfört med Philips och Verbatim som klarar 40.000-50.000 timmar. Vi kan med all sannolikhet konstatera att lysdiodens framtid inte ens sett sitt slut, detta är utan tvekan bara början av en ljusrevolution som kommer att fortsätta en lång tid framåt. Vi får se hur långt detta bär eller om lysdioden ersätts av någon mer effektiv teknik inom de närmaste tio åren.

View Post

LED belysning åt oss ljusfanatiker

På denna bloggen kommer vi att skriva om fordonsbelysning och LED belysning i allmänhet. Vi kommer att recensera ljusramper, extraljus och generell belysning för både inomhus och utomhusbruk. Även Xenon och andra belysningstekniker kommer vi att skriva om men mestadels kommer inläggen att cirkulera kring LED då den är den ledande tekniken just nu.

 

Ett intressant video som visar hur en 1200W LED strålkastare lyser ser ni nedan. Är det någon som är sugen på ett eget LED projekt?

View Post