Vilket led extraljus ska man välja?

Att välja rätt belysning till sin bil är faktiskt inte så enkelt som det låter. Man behöver ta hänsyn till flera saker som i slutändan kan påverka valet av extraljus. Utbudet har aldrig tidigare varit så stort som nu och nya märken har på kort tid etablerat sig som premiumbelysning, vilket inte alltid stämmer överens med verkligheten.

Det är viktigt att ett led extraljus är e-godkänt för att kunna användas i andra länder än Sverige. I vissa delar av Europa är man väldigt strikt med lagar och regler även om det fortsättningsvis inte har någon större påverkan för oss svenska bilförare. Tänk också på att lampan bör vara utrustad med EMC-avstörningsskydd för att inte radio och annan elektronik ska påverkas av extraljuset.

Det finns många butiker på nätet som erbjuder bra produkter med hög kvalitet, och Ljusgiganten.se är en leverantör som jag kan rekommendera. Utbudet är stort och leveranstiderna på både led extraljus och ficklampor (som jag handlade vid ett tillfälle) är relativt korta. Tänk på att välja en lampa som lyser tillräckligt långt och samtidigt ger en bra spridning. En lampa med combo-ljusbild fungerar bra både på raksträckor och kurviga landsvägar.